Afgang 2023

She doubles her effort and quickens her pace, and rambles and scrambles to keep up the race, 2023
Pernille Pedersen
3D printet porcelæn, papkasser, bobleplast, byggesilikone, kartoffelmel, uv-pigment, pakketape, lasercut, tekstilprint, epoxy, kagepynt, glimmer

Gennem mit arbejde undersøger jeg det komplekse samspil mellem kultur, samfund og individet. Særligt sammenhængen mellem kulturelle genstande, følelser og begær. Jeg arbejder på tværs af medier, med trivielle og ydmyge materialer og produkter fra samfundet omkring os. Jeg interesserer mig for hvordan afsløringen af de ydre objekter, potentielt kan lede til en genfortolkning af de indre idealer.

Mit afgangsværk er et resultat af nøje overvejede koblinger mellem kulturprodukter, både materielle og immaterielle. Og en undersøgelse af den vibration og spænding og særligt den udmattelse, der kan opstå ud fra de, til tider, overvældende krav om aktivitet og engagement, fra det moderne samfund. På den ene side er det en hyldest til det dovne og uengagerede, en hyldest til at trække sig tilbage fra dette konstante krav om deltagelse, og på den anden side en kritik af samme. En kritik af at stole på kulturelle genstande for at opleve følelser og begær og på den måde risikere at miste subjektivitet og handlekraft, forstærke sociale og kulturelle normer og forhindre engagement i kritisk tænkning.

Pernille Pedersen, maj 2023