Afgang 2019

MELLEM STENEN OG DEN HÅRDE GRUND.
Det Fynske Kunstakademis afgangsudstilling 2019.
16.
maj til 27. juni 2019. Fernisering i Skulptursalen torsdag d. 16. maj kl. 17.00 – 21.00

Det Fynske Kunstakademi præsenterer dette års afgangsudstilling MELLEM STENEN OG DEN HÅRDE GRUND med værker af otte kunstnere; Allan Cruz, Heidi Phoebe Nicolaisen, Jesper Nørbæk, Magnus Fischer Vind, Morten Warborg Hansen, Nanna Katharina Jensen, Nina Helledie og Simon Fiil.

Værkerne i dette års afgangsudstilling spænder bredt; fra et fiktivt firma, hvis reklamer for førsteverdensklasse-produkter ruller over skærmen hen til en summende massagestol omsluttet af et rum, sortbeklædt af keramiske tunger videre mod forskelligartede afsøgninger af menneskets udveksling med maskinen, og den måde, hvorpå vi omgås hinanden i hverdagens trummerum og virtualitet.

Under forstørrelsesglasset ses vores eksisterende samfund og dets menneskesyn, i en fremskreden tilstand af sammenbrud. I vores tidsalder befinder menneskeheden sig i en  særlig knibe, der hurtigt danner to skyttegrave af forudanelser – enten et kor af apokalyptisk klagesang eller en kult omkring det fremtidige super-menneske, afhængig på alle måder af at være tunet, modeleret og modificeret. Det skræmmende ved de tankesæt er deres realitet hvis de fastlåses, og med et væld af perspektiver og indgangsvinkler tackler de unge kunstnere disse problematikker gennem samtidskunsten, ved at positionere sig i mellemrummet – hvor skrøbelighed og modstandskraft bærer lige meget vægt. Hvis hverdagen var en dystopisk trykkoger, så tager kunstnerne temperaturen, og retter dermed kritisk opmærksomheden mod samfund, miljø, politik, økonomi, psykologi, etik, videnskab og teknologi.

MELLEM STENEN OG DEN HÅRDE GRUND beskriver en samling af positioner og perspektiver fra en forskelligartet årgang med otte praksisser, som på hver sin måde flytter på vores forståelsesrammer for det at være menneske i en kompleks tid. Det er tematiske fællesskaber med vidt forskellige udtryk, som fletter et narrativ sammen, der både prøver at afsløre og anføre, hvilke lidelser og længsler vores samtid er sammenstykket af. Det gøres igennem materialet, det gøres gennem kroppen og det opleves i den klassiske museumsbygning på Jernbanegade 13, der nu huser Det Fynske Kunstakademi.

Udstillere: Allan Cruz, Heidi Phoebe Nicolaisen, Jesper Nørbæk, Magnus Fischer Vind, Morten Warborg Hansen, Nanna Katharina Jensen, Nina Helledie og Simon Fiil.

Kurator: Dette års afgangsudstilling kurateres af Karen Vestergaard Andersen; freelance kurator for bl.a. Læsø Kunsthal, The State Museum of Oriental Art, Moskva og Kunstquartier Bethanien, Berlin, trofast del af Astrid Noacks Atelier og medstifter af kurator-kollektivet Macho Llorando [m. Tobias Ewé og Elin Ljungkvist]

Fernisering: 16. maj 2019, kl. 17.00 – 21.00 i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi.

Udstillingsperiode: 16. maj – 27. juni 2019 kl. 10.00 – 15.30 mandag til torsdag.

Kataloglancering: I forbindelse med udstillingen udgiver Det Fynske Kunstakademi et katalog designet af Alexis Mark, der lanceres 8. juni kl.13.00 på Det Fynske Kunstakademi.

EVENTS
Gennem udstillingsperioden inviteres ind til en åben læsegruppe initieret af Heidi Phoebe Nikolaisen.

Det Fynske Kunstakademis afgangsudstilling er støttet af Odense Kommunes Kulturpulje, Møllerens Fond og Toyota Fonden.