Afgang 2019

Allan Cruz
THE GUDBOI COMPANY – A BOYS CLUB TERRAFORMING MANIFESTO – YOU PROMISED ME FLYING CARS WE ARE IN 2016 AND ALL WE GOT IS TWERKING
Videoinstallation / CGI video/ Video performance

THE GUDBOI COMPANY er en videoinstallation, der reflekterer over marketingstrategier, der bruges som en eufemisme for at mindske ulighed og stimulere en fabrikeret status af god samvittighed, alt imens den indfrier en potentiel købers mangel på bekymring. I værket produktplaceres en etisk tvetydighed ind i en satirisk kontekst, og sammenkæder dermed forholdene for den internationale arbejdsfordeling med et dystopisk sci-fi-narrativ.
I A BOYS CLUB TERRAFORMING MANIFESTO, et CGI-videoværk, fremhæver en stemme den retorik, der ligger bag voksne fantasier om interplanetarisk kolonisering for at udstille det forældede koloniale vokabular, der gennemsyrer udforskningen af rummet og menneskets geografiske udbredelse. Videoperformancen YOU PROMISED ME FLYING CARS WE ARE IN 2016 AND ALL WE GOT IS TWERKING undersøger kontrasten mellem naive popkulturelle profetier og den skuffende absurditet ved nutiden.

Allan Cruz undersøger i sin praksis narrativer, der beskriver en ‘midtimellem-position’ ved at trække på kulturkritiske ideer såsom postkolonialisme, kønsidentitet og socialkonstruktivisme og forankre dem i personlige erfaringer. Cruz arbejder med et bredt udvalg af medier og metoder, fra installation til 3D-animation, tekst, performance og skulptur og anvender video som en central del af sine projekter.