Afgang 2023

The Talk, 2023
Jonas Hollerup Helle
Philip Petit & Marina Abramovic, video: 02:50 / Jeff Koons & Jeff Koons, video: 03:02 / Agnes Varda & Bruno Mars, video: 02:39

I min tid på Det Fynske Kunstakademi har jeg i min praksis hovedsageligt arbejdet med appropriation af eksisterende videomateriale, ofte taget fra populærkultur. Det sker i et forsøg på at skabe nye narrativer. Jeg har en baggrund inden for film, både som klipper og fotograf, hvilket har givet mig en række tekniske redskaber og et håndværk som jeg har kunnet bruge i min kunst. Jeg er grundlæggende interesseret i filmmediets form og i at skabe konceptuelle værker, der arbejder med at få fiktive situationer til at fremstå ægte; en leg med punktet mellem det konstruerede og det autentiske. Samtidig er det vigtigt for mig at lave kunst, der kan opleves og “forstås” både af folk med en interesse i kunst og det bredere publikum.

Mit afgangsprojekt The Talk er en slags kulmination af disse interesser: et cut-up værk, der præsenterer publikum for en række samtaler, der aldrig har fundet sted, mellem kendte mennesker, der aldrig har mødtes. Hvad ville der ske hvis Marina Abramovic, en af verdens mest kendte performancekunstnere, skulle sidde til bords med Philippe Petit, manden der gik på line mellem tvillingetårnene? Hvad ville Jeff Koons sige i mødet med en 20 år yngre udgave af sig selv?

Jonas Hollerup Helle, maj 2023