Afgang 2021

hold on tight
Det Fynske Kunstakademi – Skulptursalen
7. maj – 26. juni 2021

Det er med stor glæde, at Det Fynske Kunstakademi præsenterer den årlige afgangsudstilling, hvor vi fejrer og viser resultatet af de afgangsstuderendes arbejde og fordybelse gennem deres 5-årige uddannelse.

Hold fast, slip ikke, hold om mig er blot nogle af de udsagn og impulser som titlen, hold on tight, rummer, og som har fyldt i arbejdet med dette års Afgang.

Hold fast, slip ikke, hold om mig er en generations ønske om et intimt favntag, en søgen efter fælles holdepunkter i et individualiserende og uoverskueligt samfund. En insisteren på kunstens vigtige opgave – at skabe møder mellem mennesker, mellem regler og strukturer og den levede erfaring, mellem kunstner og publikum, mellem værkets materialer og håndens aftryk.

Årets fem dimittender: 
Joakim Hyldebrandt, Thomas Klein, Signe Rohardt Lund, Ida Dorthea Thorrud og Alberte Harboe Westergaard.

Kurator:
Årets udstilling er kurateret af billedkunstneren Marie Thams.
Marie Thams er uddannet både i England og i Danmark og har en bred udstillingserfaring fra både institutionelle sammenhænge og selvorganiserede udstillingssteder.

Om værkerne:
På tværs af værkerne manifesterer sig en kropslig og sanselig tilstedeværelse på forskellig vis. Som i Thomas Kleins tegninger der viser ”mellemrum” i og omkring Odense. Eller som i måden hvorpå magten træder frem i det parisiske byrum i Alberte Harboe Westergaards skulpturer og fotografier. En kropslighed er på færde i Signe Rohardt Lunds installation og collage-serie, der bl.a. undersøger forholdet mellem menneske og dyr, underholdning og forbrug i ridesporten. Kroppen pulserer i Ida Dorthea Thorruds videoværk, fotografier og skulpturelle objekter, der tager fat i kapitaliserede kærlighedssymboler, begær, frustration og den mandlige muse. Og den står som symbol, der bærer guitaren, i Joakim Hyldebrandts installation og collage, der dykker ned i populærkulturens billedsymbolik og idoldyrkelse.

Afgang 2021 er støttet af Møllerens Fond, 15. Juni Fonden og Toyota Fonden og Augustinus Fonden.

Åbningstider:
Udstillingsperiode: d. 7. maj – d. 26. juni 2021
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 11-15.
Fredag, lørdag og søndag lukket

Udstillingen finder sted i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi, Jernbanegade 13, 5000 Odense C.

Vigtig information om dit besøg i udstillingen:
Gæster fra og med 15 år skal kunne fremvise et gyldigt corona- eller vaccinepas eller anden dokumentation på negativt Covid-19-testresultat, som er højst 72 timer gammel samt ID med navn og billede. Dokumentationen for enten en negativ antigentest (næsepodning) eller en negativ PCR-test (podning i halsen) skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat. For at undgå kødannelse anbefaler vi, at du enten printer testen eller har den klar på din mobil, når du ankommer til Det Fynske Kunstakademi.

Hvis du er du syg eller har symptomer på Covid-19, beder vi dig venligst blive hjemme.