Afgang 2015

Det Fynske Kunstakademis afgangsudstilling 2015
Material Witness 

22. maj – 2. august, 2015

Fernisering torsdag d. 21. maj kl. 17.00, BRANDTS 13, Jernbanegade 5000 Odense C

Hvad er forholdet mellem kunst og det samfund, det fællesskab og den kultur, den produceres i? Det spørgsmål er centralt, når man beskæftiger sig med kunst, uanset om man arbejder med at skabe eller formidle kunsten.

Dette års afgangselever fra Det Fynske Kunstakademi rummer mange forskellige svar på spørgsmålet, men deler opfattelsen af, at kunsten rummer et særligt potentiale i forhold til at opleve, analysere og forstå verden omkring os.

De studerende har valgt at kalde deres afgangsudstilling for Material Witness for at foreslå, at ikke kun mennesker, men også objekter bevidner sine omgivelsers hændelser. ’Material witness’ er den juridiske term for hovedvidne og refererer i denne sammenhæng til kunstneren som et centralt vidne. Men ’material witness’ kan også handle om et materiale, et objekt, der agerer vidne til verdens begivenheder.

Udstillingens værker spænder bredt fra en fiktiv brevudveksling med Frida Kahlo over en monumental trækonstruktion med kig ind i evigheden til undersøgende registreringer af landskabet og den måde, hvorpå vi omgås hverdagsobjekter. Alle udgør de eftertænksomme betragtninger over de store perspektiver, som vores nære forhold til de umiddelbare omgivelser også rummer.

Deltagere: Iben Lilleriis Andersen, Jona Borrut, Currently Fictional (Gustav Bisgaard, Sarah Ridao & Oscar Yran), Sif Hedegård, Johanne Helga Heiberg Johansen, Jonna Ljósá, Jacob Morell, Sara Plinius og Katti Pärkson-Kull.

Dette års afgangsudstilling kurateres af freelance kurator og medstifter af udstillingsstedet Bureau Publik, Katarina Stenbeck.

I forbindelse med udstillingen udgives en publikation med tekster af Professor Ole Hammerslev, Juridisk Institut Syddansk Universitet, kurator Katarina Stenbeck og Phd Torsten Bøgh Thomsen. Find afgangskataloget som pdf her: Material Witness katalog

Udstillingen er venligst støttet af Toyota-Fonden og Augustinus Fonden.