Foredrag af Gitte Juul

Invitation til forelæsning med arkitekt og billedkunstner Gitte Juul
Mandag den 18. december kl. 16.00 – 17.30 i Foredragssalen på Det Fynske Kunstakademi

Det Fynske Kunstakademi er meget glade for at kunne præsentere en forelæsning med arkitekt og billedkunstner Gitte Juul som en del af forelæsningsrækken 10 forelæsninger om kunst i offentlige rum.

Gitte Juul (f. 1961) har lavet adskillige projekter i offentlige rum både af permanent karakter og som midlertidige interventioner. Eksempelvis har hun arbejdet med kirkerummet i Frihavnskirken på Østerbro i København og Banegårdspladsen i Ballerup bymidte.

Selv fortæller hun om sin praksis: ”Min praksis virker på tværs af arkitektur og kunstneriske processer i langvarige og forskelligartede samarbejder, der undersøger indbyrdes relationer mellem aktivisme og lokale, kommunale og administrative systemer.”

Gitte Juul er optaget af historier; dem der fortælles, dem der fortæller dem og hvordan de fortælles. I sine arbejder i offentlige rum forsøger hun at skabe forbindelser mellem forskellige typer af levet liv; mellem sådan som det var planlagt, og sådan som det blev. Og hun engagerer sig i mødet med de mennesker, der bebor det sted, hvor hun arbejder. Hun bruger meget tid på research forud for sine projekter og på at skabe dialog omkring udvikling af lokalsamfund. Hvad er vækst eksempelvis – og hvad betyder det, om vi ser vækst som en social, etisk og æstetisk grokraft frem for et økonomisk mål.

Forelæsningen med Gitte Juul er den anden i en række forelæsninger om kunst i offentlige rum, hvor Det Fynske Kunstakademi med støtte fra Statens Kunstfond præsenterer nogle af det mest erfarne og toneangivende billedkunstnere indenfor feltet i Danmark. De øvrige foredragsholdere er:

23.11.23: Sophia Kalkau
18.12.23: Gitte Juul
08.01.24: Kenneth A. Balfelt
22.01.24: Ursula Nistrup
05.02.24: AVPD
19.02.24: Jens Settergren
04.03.24: Signe Guttormsen
18.03.24: Jeannette Ehlers
08.04.24: Kirstine Roepstorff
22.04.24: Lea Porsager

Forelæsningerne er åbne for alle og finder sted i Det Fynske Kunstakademis Foredragssal mandage kl. 16.00-17.30.
Se pressemeddelelsen eller vores website for mere information.