Afgang fra Det Fynske Kunstakademi 2016

13 dimittender fra Det Fynske Kunstakademi viser helt nye værker på Brandts 13 i hjertet af Odense

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Fynske Kunstakademi. I 2016 finder afgangsudstillingen sted fra den 26. maj på Brandts 13 – Brandts Museum for kunst og visuel kultur.

Værker indeni og udenpå
13 unge kunstnere færdiggør i disse måneder deres 5-årige uddannelse fra kunstakademiet på Brandts Torv i Odense. Dette fejres med en udstilling af de unge kunstneres helt nye værker, der samles i en udstilling i den smukke og klassiske museumsarkitektur i Brandts 13. I et forløb af syv flotte udstillingslokaler vil man udstillingen igennem opleve værker af dyb sanselighed, af intellektuel udfordrende karakter, med humor og med dybde. Og man vil sågar kunne se et værk udfolde sig på bygningens imponerende balkon.

Titlen: Konkret og dynamisk
Udstillingen har i år fået titlen: Afgang fra Det Fynske Kunstakademi 2016 – en umiddelbart ganske konkret titel, men som i sin formulering understreger at kunstnerne er på vej fra uddannelsesinstitutionen og videre ud i verden for at undersøge, udvide og videreudvikle deres respektive kunstnerskaber.
Kunstnerne pointerer dermed at en afgangsudstilling ikke blot bør anskues som slutningen på endt uddannelse, men måske i højere grad bør ses som et punkt i en længere proces – og som en begyndelse på noget nyt.

Kunstnerne på udstillingen er:

Alaya Riefensthal, Anders Christian Eriksen, Emil Linnet, Emilie Simon Hansen, Emily Gernild, Kamilla Askholm Jørgensen, Katrine Skovsgaard, Levin Gjernals, Louise Uth Pedersen, Maj Bjørnholdt Kjærsig, Nilas Dumstrei, Sara Kirstine Grønborg, Svend Bager.

Kunstnerne vil præsentere videoværker, klassisk og udvidet maleri, skulpturer, fotografi, lyd samt socialt, performativt og videnskabeligt genererede rumlige installationer.

Årets Kurator: Mathias Kryger
Afgang fra Det Fynske Kunstakademi 2016
er kurateret af den danske kunstner, kurator og kritiker, Mathias Kryger. Kryger er fast tilknyttet anmelder på dagbladet Politiken og er en del af den danske redaktion for det skandinaviske net-tidsskrift om samtidskunst Kunstkritikk. Senest har han kurateret den anmelderroste udstilling William Forsythe – In the Company of Others på Kunsthal Charlottenborg med værker af blandt andre Bruce Nauman, Sturtevant, Manon de Boer og Gerard Byrne.

Fernisering:
Udstillingen åbner ved en fernisering med taler og performance torsdag den. 26. maj kl. 17-21

Program for åbningsaftenen:
kl. 17.00 åbning og taler
kl. 18.00 oplæsning ved Kamilla Askholm Jørgensen
kl. 18.30 performance ved MYRKR og IKI
kl. 19.15 performance ved Duo Demona (Maj Bjørnholdt Kjærsig og Nour Fog)

Sted:
Brandts 13, Jernbanegade 13, 5000 Odense C

Udstillingsperiode:
27. maj – 7. August 2016

Billeder og pressemeddelelse som PDF kan downloades her: http://detfynskekunstakademi.dk/presseinfo/pressemeddelelser2/

Eventprogram og performances:
Flere af udstillingens værker vil udfolde sig i et udvidet event –og performanceprogram. Der vil være koncerter, lydvandring, debatter og foredrag i løbet af udstillingsperioden. Find venligst information om events og performances på kunstakademiets hjemmeside: http://detfynskekunstakademi.dk/

Katalog i to omgange:
Kataloget til årets udstilling er udviklet af kunstnerne i tæt samarbejde med designere og forlagsvirksomheden Eller–med–a. Kataloget vil udkomme af to omgange ­– én del som er tilgængelig ved udstillingens fernisering og en anden del, der kommer umiddelbart efter udstillingens åbning med dokumentation af selve udstillingen.
Eller–med –a er en designvirksomhed, der ligger i København og Oslo og som blandt andet har specialiseret sig i at skabe kataloger og bøger for kunstnere, digtere og for kunstneriske uddannelsesinstitutioner.
Kataloget vil kunne købes i B13, Antipyrine Bookstore i Kunsthal Aarhus, i Den Frie Udstillingsbygnings boghandel samt hos Motto i Kunsthal Charlottenborg.


Om Det Fynske Kunstakademi:

Det Fynske Kunstakademi er en længere videregående uddannelse af 5 års varighed. Den selvejende institution har omkring 60 studerende og er beliggende i Brandts-komplekset i hjertet af Odense.
Omdrejningspunktet er den workshopbaserede undervisning og samarbejdet mellem studerende på tværs af kunstneriske medier og studieår. I undervisningen lægges vægt på en eksperimenterende tilgang til kunstuddannelsen med henblik på at give de studerende det bedst mulige udgangspunkt for at udvikle en professionel og kritisk kunstnerisk praksis i en globaliseret verden.

Historisk:
1944 – Kaj Kylborg etablerer Odense Tegne- og Maleskole i sin lejlighed på Vestergade.
1954 Skolen cementerer sine ambitioner og ændrer navn til Det Fynske Kunstakademi i et skridt på vejen mod statsanerkendelsen
1984 Efter i 40 år at have befundet sig på forskellige adresser flytter Akademiet til Brandts Torv 1, hvor det stadig holder til
2014 Akademiet fejrer 70 års jubilæum.
Hjemmeside: http://detfynskekunstakademi.dk/

Om Brandts 13:
Brandts 13 er en del af Brandts – Museum for kunst og visuel kultur. På Brandts 13 præsenteres et program af ung dansk kunst. Her kan man møde de nyeste værker af nulevende danske og internationale kunstnere. Formidable installationer, film og skulpturer indtager det gamle kunstmuseum side om side med nye malerier og kamera-baserede billeder. Læs mere på www.brandts.dk

For yderligere information om udstillingen kan kurator kontaktes på:
mathiaskryger@gmail.com / +45 22803253

For information om Det Fynske Kunstakademi og interviews med kunstnerne kontakt venligst:
Kommunikationskoordinator Marlene Bregndahl, DFK / tel. + 45 66 11 12 88

For information om Brandts og Brandts 13 kontakt venligst:
PR & Marketingansvarlig Tine Jørgensen, Brandts / tel. +45 22 10 52 80 / presse@brandts.dk

Udstillingen realiseres med støtte fra:
Augustinus Fonden, Møllerens Fond, Toyota-Fonden, L.F. Foghts Fond og Odense Kommune
Sponsorer: Egetæpper, Bang & Olufsen og Hi-Fi Klubben.

 

 

Download