AFGANG – Anne Marie Carl-Nielsen Program for kunst i offentlige rum 2024

Anne Marie Carl-Nielsen Program for kunst i offentlige rum 2024
Fernisering torsdag d. 13. juni.

Kom med til indvielsen af seks nye, offentlige kunstværker, når Det Fynske Kunstakademis Anne Marie Carl-Nielsen Program for kunst i offentlige rum inviterer til visning i Borgernes Hus og på Risingskolen i Odense d. 13. juni kl. 11-16.

Langs røde mure, over en mat, grå udlånsskranke og højt oppe på store glasfacader åbner sig uventede sprækker. Som huller og brud tilbyder de små udsnit af andre virkeligheder. Som åbninger, hvorfra vi kan se ind eller ud.

De seks kunstnere Kristian Blomstrøm Johansson, Mia Carl, Pernille Emilia Kjær, Mikkel Bundgaard Pedersen, Cecilie Skov og Christian Bang Jensen har skabt værker, der indskriver sig direkte i rum, mange kender godt – en folkeskole og et offentligt bibliotek.

De forskellige værker er tæt forbundet af de samtaler, som kunstnerne har haft igennem uddannelsens forløb. Gennem tilstedeværelse og empatisk analyse har de hver især arbejdet sig frem mod værker, der etablerer sig som materielle og tematiske forskydninger, og tilbyder sig som alternative læsninger af de specifikke steder, de er skabt til.

Som når Cecilie Skovs voksskærme i Risingskolens trappeopgang bliver et blik ind i fortidens flygtige læring, et materielt vindue, der spejler den glatte digitale tidsalder, som eleverne vokser op i. Eller som når Pernille Emilia Kjærs værk Stalaktit drypper fra kælderens bogmagasin i Borgernes Hus og peger på de sedimentære lag af information, bevægelse, krop og viden, der flyder gennem huset og dets mange daglige brugere.

De seks kunstnere har med deres værker et fælles ønske om at udvide elevernes, lærernes, forældrenes, brugernes, lånernes og de forbipasserendes forståelse af en konkret, nær omgivelse gennem stedsnærværende, indgribende og omsorgsfulde kunstneriske interventioner.

Alle er velkomne til indvielsen d. 13. juni 2024

11.00-12.30: Borgernes Hus – Østre Stationsvej 15

Sandwich fra Café Ordet

13.00-14.30: Risingskolen – Risingsvej 25

15.00-16.00: Det Fynske Kunstakademi, reception med drinks – Jernbanegade 13

Alle værkerne kan herefter ses fra den 13. juni indenfor åbningstiderne på Risingskolen og i Borgernes Hus.

Find mere information om udstillingen på websitet: www.ooooooo.dk

Anne Marie Carl-Nielsen Program for kunst i offentlige rum, er et 1-årigt overbygnings- og efteruddannelsesprogram ved Det Fynske Kunstakademi. Programmet fokuserer på kunstens positioner i offentlige rum; dens potentiale til at udfordre og engagere sig i formelle, sociale og etiske forhold i specifikke kontekster.

Programmet er etableret med støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Mere information om programmet på vores website

For mere information om AMCN 2024 kontakt venligst Det Fynske Kunstakademi på info@detfynskekunstakademi.dk, tlf. + 45 6611 1288

Download