Foredrag af Jeannette Ehlers

Vi er meget stolte over at kunne at kunne byde velkommen til en forelæsning med billedkunstner Jeannette Ehlers på Det Fynske Kunstakademi.
Forelæsningen, som er en del af rækken af forelæsninger om kunst i offentlige rum, finder sted i Foredragssalen nandag den 18. marts kl. 16 – 17.30.
Alle er velkomne.

Jeannette Ehlers (f. 1973) arbejder med repræsentation og kolonihistorie. Helt centralt blandt hendes værker står I Am Queen Mary, som hun har lavet sammen med La Vaughn Belle i 2018. Værket, der er et monument over modstand mod kolonialistiske strukturer og en hyldest til oprørslederen Mary Leticia Thomas, skal minde os om nogle af de mere mørke kapitler af danmarkshistorien og samtidig være en stærk og positiv repræsentation af sorte og brune mennesker.

Ehlers arbejder især med video og fotografi, men hendes værk inkluderer også performance, installation, skulptur og objekt. Hun er optaget af historiske konstruktioner og politiske strukturer, af empowerment og healing, og hun undersøger, hvordan man kan bruge aktivistiske og kollektivistiske strategier til at skabe nye fortællinger. Til forelæsningen vil hun især fortælle om sine projekter i offentlige rum, herunder I Am Queen Mary.

Jeannette Ehlers er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006. Hun har udstillet både nationalt og internationalt med udstillinger på Kunsthal Charlottenborg, AGO i Toronto, Canada, Nuuk Kunstmuseum i Grønland, MOCAD i Detroit, USA, Statens Museum for Kunst, Centre Pompidou Metz, The Finnish Museum of Photography i Helsinki, Nikolaj Kunsthal og mange flere. Hun er tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Forelæsningen efterfølges af en åben diskussion hvor alle er velkomne til at stille spørgsmål.

Forelæsningen er den ottende i rækken af forelæsninger om kunst i offentlige rum, som Det Fynske Kunstakademi har arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond. Her præsenteres nogle af de vigtigste og mest erfarne billedkunstnere indenfor feltet.
Se pressemeddelelsen eller vores website for mere information.