Foredrag af Ursula Nistrup

På Det Fynske Kunstakademi er vi glade for nu at kunne invitere til forelæsning med billedkunstner Ursula Nistrup, som bl.a. står bag en større, offentlig udsmykning på SDU i Odense. Forelæsningen er en del af forelæsningsrækken 10 forelæsninger om kunst i offentlige rum.
Det sker i Foredragssalen mandag d. 22. januar kl. 16-17.30.

Ursula Nistrup (f. 1974) er optaget af de menneskelige sanser, især hørelsen, og hvordan vi som mennesker perciperer den fysiske verden. Hun arbejder primært skulpturelt og installatorisk, men har også arbejdet med fotografi, tekst, tegning og performance. Læs mere på: nistrup.com

Nistrup har lavet flere offentlige udsmykninger, bl.a. Probes of the Forgotten Tone, 2017 ud for kysten ved Læsø, Amplified Views, 2018-19 i Struer i Midtjylland samt Musical Meadow, 2015-16 og States of Minds, 2022-24 i Odense, og hun er bl.a. repræsenteret med værker på Sorø Kunstmuseum.

I sin forelæsning vil Nistrup komme ind på emner som muligheden for at ’nå’ mange modtagere, lydhørhed, vigtigheden af samarbejder, fleksibilitet, omskiftelighed, tidsperspektiver, ansvar m.fl. Efter forelæsningen, – som modereres af kunsthistoriker, cand.mag. Lise Margrethe Jørgensen, der er ekstern lektor ved Det Fynske Kunstakademi – vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Forelæsningen med Ursula Nistrup er den fjerde i en række af forelæsninger om kunst i offentlige rum, hvor Det Fynske Kunstakademi med støtte fra Statens Kunstfond præsenterer nogle af det mest erfarne og toneangivende billedkunstnere indenfor feltet i Danmark. De øvrige foredragsholdere er:

23.11.23: Sophia Kalkau
18.12.23: Gitte Juul
08.01.24: Kenneth A. Balfelt

05.02.24: AVPD
19.02.24: Jens Settergren
04.03.24: Signe Guttormsen
18.03.24: Jeannette Ehlers 
08.04.24: Kirstine Roepstorff 
22.04.24: Lea Porsager