Film & Kunstsalon

Søndag d. 1. december, viser Akademiet i samarbejde med Den Røvsmalle Biograf, Sergei Parajanovs sovjetiske kunstfilm “The Color of Pomegranates” fra 1969.

Filmen er en poetisk fortolkning af den armenske digter Sayat-Novas kunstneriske biografi, men ikke fortalt gennem et traditionelt narrativ, derimod igennem smukke, dragende tableauer. Og hvor den manglende handlingskronologi næsten kan føles som tung tid, står de æstetiske tableauer som knitrende poetiske rum uden tid.

Arrangementet er en undersøgelse af nye kunstneriske formater i mødet mellem film og kunstsalon. Rummet vil være indrettet med inspiration fra filmens æstetik og poetiske hjerteslag, så samtalen kan flyde frit og inspireret.

Dørene åbnes kl. 15.30, introduktion & filmvisning kl. 16 – nærmere program følger