filmkurator Madeleine Bernstorff gæster DFK og Brandts 13

Det Fynske Kunstakademi har inviteret den tyske filmkurator Madeleine Bernstorff til Odense, hvor hun torsdag d. 6. november fra 19-21 afholder en forelæsning og film screening på Brandts 13. Forelæsningen er del af en serie offentlige events, som kurateres af Det Fynske Kunstakademi i samarbejde med Brandts 13. De gratis aften-arrangementer er åbne for alle.

Mit seneste projekt som filmprogrammør/filmkurator omhandlede den Berlinske kunstner Margaret Raspé, som fra 1971 af filmede de nu legendariske “film med kamerahjelmen”. Hun filmede sig selv i færd med at male og lave husarbejde – hvilket åbner op for spørgsmål omkring en mere procesorienteret kunstpraksis. Dette projekt relaterer også til overordnede spørgsmål omkring kameraet og kroppen og deres indbyrdes relationer, samt relationen mellem billedmageren og det filmede objekt, og endnu mere kritisk: udstilling af personer. I mit ”eget” kunstneriske arbejde, der beskæftiger sig med det lille format, er jeg også interesseret i historiske eksempler på aktivisme og film. Jeg vil præsentere en lille tur gennem min kunstneriske/kuratoriske praksis, og vi vil diskutere de grundlæggende spørgsmål.

Bernstorff, oktober 2014