Sorgregn/Jubelsne

Mandag d. 3. december kl. 16-18 byder vi indenfor i Skulptursalen til årets julekalenderudstilling på Det Fynske Kunstakademi.

Som gaver under juletræet eller billeder gemt bag julekalenderens låger står kunstværkerne i vores smukke Skulptursal indpakket i pap, bobleplast, poser og tæpper – ganske som de er blevet bragt. Fra d. 3. december og frem til jul pakker vi hver dag et nyt kunstværk ud og installerer det i udstillingen. Tilsvarende åbnes dagens låge i det virtuelle rum på Det Fynske Kunstakademis Instagram-profil: @detfynskekunstakademi

Juleaftensdag vil udstillingen stå endeligt færdig, og således kan den nydes frem til d. 28. februar, 2019.

Som både den danske titel Sorgregn/Jubelsne og den engelske ”oversættelse” Kapital Melancholia indikerer, er julen ikke kun hjerternes fest. Der er nærmere tale om en sælsom blanding af nostalgi, glæde og skuffelse tryllebundet af overdrevne forventninger og forbrug. For de fleste resulterer det i en vis melankoli, hvilket selv Alfons Åberg måtte sande i klassikeren Lykkelige Alfons Åberg fra 1985.

”De gode gamle dage” er altså ikke et nyt fænomen. Under oliekrisen i 1973 sendte teatergruppen Solvognen en hær af julemænd på gaden, der med hakker og skovle angreb bl.a. Arbejdsretten. Og i 1996 prøvede Søren Fauli i filmen Supermaterialisme forgæves at tømme en Fona 2000. Eller som dansk konceptkunsts grand old man Albert Mertz’ i collagen fra 1971 siger det: We Hate Christmas.

Helt så langt går vi ikke på Det Fynske Kunstakademi. Derimod inviterer vi alle, der gerne vil i en form for julestemning indenfor i Skulptursalen til et glas mandag d. 3. december kl. 16-18.

God jul og godt nytår.

Fernisering mandag d. 3. december kl. 16-18

Åbningstider:
December: Mandag – torsdag kl. 10-15 og Lørdag kl. 10-15
Januar: Mandag – torsdag kl. 10-15

For yderligere information kontakt venligst:
Kommunikationsmedarbejder, Marlene Bregndahl: mb@detfynskekunstakademi.dk

Download