OPGANG / RUNDGANG 2023

27. – 29. januar 2023 kl. 10-18
Fernisering torsdag d. 26. janaur kl. 16-19.

Traditionen tro inviterer Det Fynske Kunstakademi til Rundgang, hvor de studerende åbner Akademiet op for offentligheden. Udstillingen finder sted d. 26.-29. januar, og her er mulighed for at få indblik i de kunststuderendes arbejde og aktuelle interesser – sat sammen til en kurateret udstilling. Her vil man opleve et samspil mellem de forskellige medier og stilarter, som de studerende arbejder med.

I år er titlen Opgang. Værkerne er koncentreret på og omkring Akademiets trappe med start i foyeren. Herfra føres gæsterne hele vejen op til 2. salen, hvor vi byder på noget at drikke. Udstillingen foregår altså i skolens transitrum – et ikke-opholdssted, hvor studerende og undervisere til dagligt flytter sig fra A til B. Nu er trappeopgangens aktivitet blevet omdrejningspunkt for årets Rundgang.

Som førsteårsstuderende, er det for os spændende at vise, hvad vi for første gang har produceret, mens vi har gået på skolen. Samtidig med at vi også får et bredere indblik i resten af skolens atelierer og i de andre studerendes individuelle arbejder. Det kan som førsteårs-studerende både være spændende og grænseoverskridende at vise værker, som er spritnye, kun halvvejs inde i det første skoleår. Vi glæder os til at se, hvordan vores værker bliver ophængt og arrangeret af de andetårs-studerende, som i år har det som ansvarsområde
– en førsteårs-studerende.

Besøgende inviteres desuden til selv at gå en tur forbi de studerendes atelier-pladser, men disse vil forblive i kulissen i forhold til resten af udstillingen. I bagerste rum på 1. sal vil deltagerne på Anne Marie Carl-Nielsens Program for Kunst i Offentlige Rum, præsentere deres arbejde i proces: bøger, tekster, diagrammer og skitser.

Deltagere i Rundgang 2023:
Amaan Amjad, Clemens Dod Mantle, Halfdan Kajhøj, Ihan Naïm Mesan, Julie Setareh, Liv Guhle, Samuel Saadon, Amalie Gammicchia, Frederik Bengtsson, Benjamin Sasserson, Asta Von Apfel, Augusta Wolffbrandt, Jonathan Nørgaard Dahl, Julie Hvass, Laura Landbo, Marie Hartmann Christensen, Mikkel Gaarde Lystbæk, Nathan Holt, Thora Engell-Kofoed, William Ray Hvilsom, Julius Storgaard, Eskild Eriksen, Kajsa Balk-Møller, Amanda Brix Kolstrup, Anders Aarvik, Esben Ingemann Larsen, Julia Laszczka, Oluf Green Jensen, Sabrina Lucia Morales, Selma Dağdeviren, Sofie Brag, Karl Eivind Jørgensen, Davide Hjort Di Fabio, Dagmar Moldovanu, Thea Amalie Käszner og Martha Hviid.

Rundgang er åben i perioden 27. – 29. januar 2023 kl. 10-18.

Den officielle åbning finder sted den 26. januar fra kl. 16-19, hvor rektor Kristine Kern vil holde åbningstale kl 17.

Fotos og øvrigt materiale fra udstillingen offentliggøres via Det Fynske Kunstakademis officielle hjemmeside, Facebook og Instagram-siderne: @detfynskekunstakademi og @dfk.rundgang i løbet af januar 2023.

Vi ser frem til at byde jer velkommen indenfor og vise de mange interessante arbejder.

Tak til sponsorerne Kunstbryggeriet Far og Søn i Svendborg og Midtfyns Bryghus.

Pressefoto:
Kajsa Balk-Møller: You will never believe what is behind this door, 2023

Download