Offentlige artist talks september

Akademiets faste stab af lektorer starter efterårssemestret med tre offentlige artist talks.

Foredragene finder sted i Foredragssalen på Det Fynske Kunstakademi tirsdag d. 6. september kl. 15.30-18.00.
Fri entré og alle er velkomne.

Artist talk, Mikkel Carl, kl. 15.30-16.15:
Billedkunstner og lektor på Det Fynske Kunstakademi, Mikkel Carl, arbejder med processuelt maleri, skulptur og installation i stor skala. Med udstillingen som format tager han afsæt i konteksten og skaber værker til de konkrete omgivelser, f.eks. Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi, hvor han i 2019 indtog rummet med totalinstallationen Don’t Look at Me Like I’m the Future.

Mikkel Carl er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har derudover en BA i idéhistorie fra Aarhus Universitet. Ud over sit kunstneriske virke har Mikkel Carl en omfattende praksis som kurator og skribent og haft en række tillidsposter og hverv i den danske kunstverden.

Artist talk, Sofie Thorsen, kl. 16.20-17.05
Sofie Thorsen har været ansat som lektor på Det Fynske Kunstakademi siden 2018. Hun har været bosat i Wien siden 1999 og har en international, kunstnerisk karriere med talrige udstillinger og udsmykninger. Hendes værker tager ofte udgangspunkt i de rum, vi bebor og de objekter og materialer, vi omgiver os med ud fra en overbevisning om, at den byggede omverden indeholder en rig informationsmængde, der kan aflæses og udspørges kunstnerisk. Til foredraget vil hun vise værker og udsmykninger fra de seneste år, bl.a. fra udstilingen De Smukkeste Erhvervelser vist i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi, november 2021 til januar 2022.

Sofie Thorsen er uddannet billedekunster fra kunstakademierne i København, Budapest og Wien. Ud over sit virke som kunstner og underviser har Sofie Thorsen haft en række tillidsposter primært i den østrigske kunstverden, ligesom hun i 2011 modtog et 3-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Artist talk, Kristoffer Akselbo kl. 17.10-17.55
Tredje artist talk er af lektor Kristoffer Akselbo, bosat i Odense og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2006. Hans praksis spænder over performance, digitale platforme, film og fotografi med fokus på performative og interaktive strukturer – heraf Akselbos soloudstilling Grotto E.T. (Extinct Tree) vist i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi, foråret 2022.

Akselbo har været ansat som lektor på Akademiet siden 2020. Derudover er han initiativtager til flere alternative udstillingssteder, ligesom han i 2019 modtog et 3-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond.