Ana-Maria Hadji-Culea

Det Fynske Kunstakademi har inviteret billedkunstner Ana-Maria Hadji-Culea på et seks ugers residency-ophold fra februar til og med marts. Vi er glade for at kunne byde Ana-Maria Hadji-Culea velkommen på akademiet, hvor hun bl.a. vil afholde workshops og studio visits som del af undervisningen. Den 19. marts holder Hadji-Culea en offentlig event på Brandts 13 fra 19-21. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Med baggrund indenfor kuratering var Hadji-Culea baseret i Berlin mellem 2006-2011, hvor hun arbejdede som freelancer med én-til-én projekter som Facehug, årlige tekstværker med varierende formater og distributionskanaler til at tænke, teste og vise tekst samt interventions. Siden da har hendes praksis fokuseret på situationsbestemte aspekter af at skrive, hvor performative og tekstmæssige elementer kombineres ved hjælp af en situation eller et spørgsmål som udgangspunkt for en tankeproces der noteres og genfortolkes eller iscenesættes med krop, scenografi og rekvisitter. På Brandts 13 vil Ana-Maria Hadji-Culea afprøve en ny læsning af notater forbundet med nogle af sine nyere performances.

Ana-Maria Hadji-Culeas værker har været udstillet på Signal, Malmö (2013), i ​​Mr. og Mrs. Chows have, Penang (2013) og Schneeeule, Berlin (2012). Hendes kuratoriske arbejde er blevet vist på Moderna Museet, Stockholm (2013), Künstlerhaus Stuttgart (2010) og the New Museum, New York (2009). Hadji-Culea har en MFA i kritiske og pædagogiske studier fra Malmö Konsthögskola og har arbejdet med studerende på Ærø Folkehøjskole (2014) og Prosjektskolen Oslo (2012).

Ana-Maria Hadji-Culeas event på Brandts 13 er del af en serie offentlige arrangementer, som kurateres af Det Fynske Kunstakademi i samarbejde med Brandts Museum for Kunst og Visuel Kultur. De gratis aften-arrangementer er åbne for offentligheden og alle er velkomne.

Ana-Maria Hadji-Culea:
Brandts 13
Jernbanegade 13
5000 Odense C
19. marts, 2015 kl. 19-21
Fri entré

For yderligere information kontakt venligst:
Pressekoordinator, Marlene Bregndahl
mb@detfynskekunstakademi.dk

Download