DFK ansætter Kristine Kemp som ny professor

Kristine Kemp (f. 1966) bor og arbejder i København. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og The Slade School of Fine Art i London mellem 1988-1995. Kemps seneste bidrag til gruppeudstillinger inkluderer Reel to Real, Künstlerhaus FRISE, Hamborg, Before Normal: Concept after Concept, Museet for Samtidskunst, Roskilde, In These Great Times, Kunstnernes Hus, Oslo, og soloudstillinger på Galleri Cubitt, London og på YEARS, København.

Med fokus på samtidskunstens potentielle skisma medfører Kristine Kemps praksis skred, kollaps og hjemløshed og opererer i en kunsttradition med bevidsthed om historien, samtiden og en sensibilitet overfor det, som altid ikke er hændt. Gennem fænomener som geografi, vejr og tænkning arbejder hun med eksistentielle spørgsmål og danner billeder og objekter i forskellige medier som f.eks. tegning, tekstil og approprieret tekst.

Ud over sit kunstneriske virke i Danmark og udlandet har Kristine Kemp undervist som gæstekunstner, organiseret workshops og deltaget i gruppeevalueringer af studerendes arbejde, primært på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og som professorvikar ved Det Fynske Kunstakademi i perioden 2014-15.

Akademiet modtog 70 ansøgninger til stillingen fra et højt kvalificeret felt, hvoraf 25 kandidater var danske og 45 internationale med kønsfordelingen 33 kvinder og 37 mænd.

For yderligere information kontakt venligst:
Pressekoordinator, Marlene Bregndahl: mb@detfynskekunstakademi.dk

Download