Artist talk af Victor Chakravarty samt visning af filmværket “Manden Uden Egenskaber”

Det Fynske Kunstakademi inviterer til offentlig artist talk af Victor Chakravarty med efterfølgende filmvisning af hans værk Manden Uden Egenskaber.
Det sker i Foredragssalen onsdag d. 10. januar kl. 15.30-17.00.

Moderator er den britiske forfatter og kunstkritiker, Max L. Feldman. Samtalen vil derfor foregå på engelsk.
Der er fri entré og alle er velkomne.

Til denne artist talk vil Chakravarty og Feldman sammen diskutere Chakravartys filmværk Manden Uden Egenskaber, der låner sin titel fra Robert Musils roman af samme navn, og som for første gang nogensinde præsenteres i sin fulde længde her på Det Fynske Kunstakademi.

Filmen udgøres af et diptykon, dvs et todelt billede, med en voice-over, og tager udgangspunkt i følgende præmis: Naturen, som objekt for mennesket, har ændret sig dramatisk på grund af klimaforandringer. Alt ”naturligt” i verden er forandret som følge af menneskets påvirkning af miljøet, og mennesket er nu efterladt i en verden af kultur(er). Den oprindelige betydning af begrebet ”natur” er således gået tabt. Og alle objekter i verden er nu præget af menneskelig intention og hvad mennesket opfatter som formålstjenligt. Det er ikke længere muligt at undslippe mennesket, dvs. den menneskelige indflydelse på og påvirkning af verden.

Link til officiel trailer

Victor Chakravarty (f. 1995), bor og arbejder i Paris.
Hans praksis er interdisciplinær og omfatter film, installation, skrift, musik og performance. Ofte fokuserer hans research på kollektive minder og subjektiviteter, grænsepunkter mellem vandalisme og skabelse, anakronismer og tidsstrukturer samt korrespondance som metode for tilblivelse af nye udsigtspunkter.

Chakravarty har en BFA i Litterær Gestaltning fra HDK-VALAND, Göteborgs Universitet og en MFA Fine Art fra Goldsmiths, University of London med parallelle studier i fransk ved UCL, University College London.

Seneste udstillinger tæller en soloudstilling på BAS CS Galerie i Berlin, 2022 samt en langvarig udstilling hos Rupture Arts & Books i Paris, 2023.

Chakravarty er grundlægger og redaktør af det skandinaviske litteraturtidsskrift, Addenda, og hans artikler er udgivet i Tyskland, Danmark, Tjekkiet og Norge.

Siden 2022 har Chakravarty samarbejdet med den franske producer, Nicolas Subréchicot. Samarbejdet forventes præsenteret i 2025.

Max L. Feldman (f.1988) er en britisk forfatter og kunstkritiker bosat i Wien. Han skriver om samtidskunst, film, kultur, politik og filosofi.

Feldman har en BA i filosofi fra Heythrop College (University of London), en MA i Cultural and Critical Studies fra Birkbeck College (University of London), og continental filosofi fra The University of Warwick samt en Postgraduate fra The New School for Social Research, New York.

Feldman har bl.a. skrevet for Artforum, ArtReview, e-flux, Flash Art, Frieze, Hyperallergic, MOMUS, Mousse, Spike, Texte zur Kunst, Verso, Wallpaper* mfl.

Victor Chakravarty og Max L. Feldman i samtale om Manden Uden Egenskaber.
Onsdag d. 10. januar kl. 15.30-17.00.
Foredragssalen, Det Fynske Kunstakademi, Jernbanegade 13, 5000 Odense C
Fri entré.

Pressebillede:
©Victor Chakravarty. Still fra The Man without Qualities, 2023, filmfotograf: David Schilchter.

Download