AFGANGSUDSTILLINGEN 2010

Kunsthallen Brandts præsenterer Det Fynske Kunstakademis afgangsudstilling, 2010.
21. maj – 15.august 2010 Fernisering: Torsdag den 20. maj kl. 17.00 til 19.00

Afgang for årgang 2010
For andet år i træk har Det Fynske Kunstakademi den store glæde at vise afgangsudstillingen i Kunsthallen Brandts udstillingslokaler. Med afgangsudstillingen forlader endnu et hold studerende akademiets trygge rammer efter fem intense år, hvor de har udviklet sig til markante personligheder og professionelle kunstnere. Afgangsudstillingen er resultatet af fem års kunstnerisk og personlig udvikling – guidet af professionelle kunstnere; akademiets undervisere og gæstelærere fra ind- og udland.

Fem års indtryk og udtryk
Hvert år inviterer akademiet en ekstern afgangskurator, der i samarbejde med Kunsthallen Brandts kuraterer afgangsudstillingen og står for udarbejdelse af afgangskataloget. Dette år er det den norske kunstner- og kuratorgruppe RAKETT (Åse Løvgren og Karolin Tampere), der har fulgt de studerende gennem det seneste halve år og nu præsenterer AFGANGSUDSTILLINGEN 2010. Med afgangsudstillingen formidler de studerende de seneste fem år af deres liv og hverdag. Det gør de på et brag af en udstilling, der viser nutiden, har baggrund i fortiden og peger på fremtiden: Livet som kunstner uddannet fra en anerkendt billedkunstnerisk uddannelse.

– Et skabende virke vil altid finde sted i en kontekst, hvad enten den er et tyngende mareridt fra tidligere generationer eller nogle stadig flydende idealer, der nedarves og redefineres i den enkelte. Det er vigtigt for en kunstner at kunne manøvrere i sådanne bevægelser i tid, rum og kontekst. De 11 kunstnere, der tager afgang i år, er særligt kendetegnet ved, at de hovedsagligt arbejder projektbaseret og med et stort engagement i det samfund – og dermed den historie – vi lever i. På AFGANGSUDSTILLINGEN 2010 er der fokus på den personlige historie, på identitet og psyke, på samfundsmæssige dogmer og på historiske og kulturelle problemstillinger, fortæller kuratorerne, Åse Løvgren og Karolin Tampere og fortsætter:

– Vi ønsker med dette års afgangsudstilling at fremhæve 11 stærke og individuelle historier, der fortælles af 11 individer og unge kunstnere. Det er de små detaljers rolle i den store histories gang, der bliver fortalt på AFGANGSUDSTILLINGEN 2010.

Fem år på tryk
I forbindelse med udstillingen udgives der et katalog, hvor de studerende præsenterer deres virke gennem egne og andres tekster. Nogle af de studerende bruger også kataloget som en tilføjelse eller udvidelse af det kunstneriske rum. Der er desuden forord af Lars Grambye, direktør for Kunsthallen Brandts og af Merete Jankowski, rektor for Det Fynske Kunstakademi. Kataloget er designet af Designbolaget.

Deltagende kunstnere:
Alen Aligrudic, Khaled Barakeh, Mie Lund Hansen, Mia Helmer, Tommy Thore Ipsen, Marie Irmgard, Phillip Drago Jørgensen, Line Elmstrøm Lund, Michael Würtz Overbeck, Pelle Møller Schiødt og Mikkel Teis.

Afgangskuratorer:
RAKETT består af Åse Løvgren og Karolin Tampere, der begge er uddannet billedkunstnere og kuratorer. Siden 2003 har de taget initiativ til og kurateret en række udstillinger og projekter, der fokuserer på samarbejde som en bærende platform – ofte i en aktiv relation til en kontekst eller situation. Dette har også været fokus i forbindelse med AFGANGSUDSTILLINGEN 2010.

Åbningstider:
Fernisering: Torsdag den 20. maj kl. 17.00 til 19.00. Alle er velkomne. Derefter åbent alle dage 10.00 – 17.00, torsdag 12.00 – 21.00. Mandag lukket.

Flere oplysninger og interviews med kunstnere, kontakt:
PR- og marketingchef på Brandts, Trine Søndergaard, tlf. 6520 7092
Kurator Karolin Tampere, tlf.: +47 4568 3453
Rektor på Det Fynske Kunstakademi, Merete Jankowski, tlf.: 6611 1288

Pressefotos til download:
Marie Irmgard, Aldous 1, 2010
Pelle Møller Schiødt, Storkene, 2010
Alen Aligrudic (2 stk), Who hit you with the stone, hit back with the bread, 2010

Download