AFGANG 2024

Åbning d. 16. maj kl. 16 – 19, Udstillingsperiode: 16. maj – 20. juni. 2024
Det Fynske Kunstakademi, Skulptursalen
Udstillingen er åben mandag – torsdag kl. 10 – 15. Helligdage undtaget.

AFGANG 2024 er en fejring og præsentation af otte kunstnere, der dimitterer fra Det Fynske Kunstakademi. I det sidste halve år har de befundet sig på tærsklen mellem studiet og det professionelle liv som billedkunstnere.

Ser man på kunstverdenen i dag, involverer mange billedkunstnere sig i høj grad i tidens store temaer og italesætter udfordringer som klimakrise, krig, kolonisering og kapitalisme. Men der er også værker, som insisterer på deres egen væren i sig selv. Begge dele møder man på AFGANG 2024, som spænder vidt både formelt, materielt – over skulptur, tegning, maleri, video, håndarbejde m.m.

Udstillingen AFGANG 2024 kan ses som en del af et overgangsrituale, der markerer ændringen fra en tilstand til en anden. I dette mellemrum befinder dimittenderne sig i, hvad den britiske antropolog Victor Turner ville kalde, en særlig antihierarkisk social tilstand, hvor de er ligestillede midt i og overfor en fælles oplevelse. Selvom præmissen for AFGANG er, at det er en ramme, hvori den enkelte kan fremvise sin kunstneriske praksis, er det også et midlertidigt fællesskab, hvori de studerende har samarbejdet, været i dialog og givet plads til hinanden.

Vi befinder os i en tid med usikkerhed om, hvordan fremtiden vil forme sig. Her synes det afgørende, at vi bliver ved med at formulere drømme, at skabe, reflektere, kritisere og undersøge verden omkring os med nysgerrighed og ikke mindst række ud efter mulige fremtider. Og de egenskaber befinder sig alle i kunsten, også i de afgangsværker, der præsenteres fra Det Fynske Kunstakademi i år.

Dimittender: Anders Aarvik, Esben Ild Ingemann Larsen, Mads Grønberg, Mai Northcote, Marie Louise Westring Hvidman, Meret Krasa, Signe Maria Friis og Sofie Sjöö.

AFGANG 2024 er kurateret af Louise Lassen Iversen.

Udstillingen er venligst støttet af Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Johanne Louis-Hansens Fond og Møllerens Fond.

Lancering af afgangskataloget finder sted  på Det Fynske Kunstakademi onsdag d. 19. juni. Nærmere tidspunkt følger.

Efterfølgende vil AFGANG 2024 vises på SAK Kunstbygning i Svendborg i perioden d. 28. juni – 9. august. Fernisering d. 28. juni kl. 14.00-16.00.

For yderligere information om udstillingen kontakt Det Fynske Kunstakademi på
info@detfynskekunstakademi.dk / 6611 1288 eller kurator Louise Lassen Iversen på
louiselasseniversen@gmail.com

Pressefoto: Mai Northcote, akvarel 2024

Download