4. års-udstilling / In a landscape of having to repeat

31. januar – 23. februar 2020
Fernisering fredag den 31. januar kl. 17.00 – 19.00
Søndergade 26, kld. 5000 Odense C
Åben torsdag kl. 17.00 – 19.00 og lørdag – søndag kl. 13.00 – 16.00 i udstillingsperioden.

Deltagende kunstnere: Alberte H. Westergaard, Signe Rohardt Lund, Thomas Klein, Ida Dorthea Thorrud, Elina Bergmark Wiberg og Joakim Hyldebrandt

M100 er glade for at kunne byde velkommen til en ny sæson, traditionen tro en udstilling med 4. års studerende fra det Fynske Kunstakademi.

Udstillingen byder på værker af 6 unge kunstnere. Værkerne spænder fra tegning over videokunst til skulptur. Man vil møde en optagethed af grænser, spejlinger, transition og tilstedeværelse.

Selvom værkerne er af 6 forskellige kunstnere som alle beskriver deres arbejde og deres intentioner på forskellig vis, kan man finde mange lighedspunkter.

Elina Bergmark Wiberg kredser om det hun kalder visuelt elastiske objekter. Hvor en undersøgelse af objekters og materialers evne til, og modstand mod at blive formet, resulterer i en skiften i form og rytme, der aldrig vil tillade et billede eller objekt kun at kunne ses som en bestemt ting.

Ida Dorthea Thorrud arbejder med de repetitive fortællinger som påvirker ens intime forhold. Hvordan man med selv de bedste intentioner ikke er i stand til at røre det der ligger dybere nede, men flyder rundt på overfladen. Som et spejl der ikke viser den sandhed man ville ønske.

Thomas Klein arbejder med mødet mellem menneske og natur, – hvad sker der i det forhold hvor naturen og dets modsætning ikke er til at kende fra hinanden, og hvordan skelner man og finder det der skal fokuseres på.

Alberte H. Westergaard ser på de politiske aspekter af underspillede hverdagshandlinger. En refleksion over samfundets forbrug og den mulige nødvendighed i at genbruge for at skabe nyt. Og hos Signe Rohardt Lund findes også en interesse for hverdagen og hvordan dens tiltrækninger og fascinationer bliver til minder der lagrer sig i kroppen.

Udstillingen er en mulighed for et kig ind i de strømme der går gennem unge kunstnere under udvikling. Hvilken vej bevæger de sig og hvad optager dem? Som titlen antyder er der en form for tvangsmæssig gentagen tilstede i den verden de ser for sig. Her er hverdagens gentagelser, tidens gentagelser og historiens uendelige repetitioner på spil. Og hvordan finder man sig selv her, hvordan ændrer vi den cyklus der udspiller sig, hvordan gør man verden til sin egen.

Udstillingen er et samarbejde med det Fynske Kunstakademi som samme dag åbner udstilling med deres 3. årgang. Den aktuelle udstilling på M100 er med studerende på 4. årgang, hvor de fleste er på udveksling på andre akademier i ind og udland. Derfor er ikke alle de udstillende tilstede da de pt. opholder sig andre steder i verden.

M100 tager hermed fat på sit 3. år med udstillinger i lokalerne på Søndergade i Odense C. M100 vil fortsat have et forholdsvis tætpakket program med udstillinger af 1 måneds varighed, og med en profil der fortsat vil hente danske og udenlandske kunstnere til Odense og vise et udsnit af samtidens mest interessante kunstnere.

Bag M100 står i 2020, Theis Vallø Madsen, Tine Oksbjerg og Mikkel Larris som udstillingsarrangører.

 

 

Download