Foredrag af kunstnerduoen AVPD

Vi er glade for at byde velkommen til foredrag af den danske kunstnerduo AVPD – bestående af Aslak Vibæk (f.1974) og Peter Døssing (f. 1974).
Mandag den 5. februar kl. 16 – 17.30 i foredragssalen på Det Fynske Kunstakademi.

For AVPD er det væsentlige, hvad et kunstværk gør; hvilken situation, det skaber, hvilke tanker det afstedkommer, og hvordan det engagerer sin beskuer. Det er i mødet mellem værket som udsagn og publikum, at kunsten opstår. Nærvær er vigtigt. Tid, rum og bevægelse er vigtigt.

AVPD arbejder konceptuelt i en minimalistisk tradition og er optagede af fænomenologiske undersøgelser og kvasividenskabelig opdagelser. Kort sat er de optagede af hvordan vi oplever, sanser og tænker verden omkring os. Og hvordan vi påvirkes af den.

AVPD har lavet flere offentlige udsmykninger i Odense, bl.a. Light Sphere og Flux ved Havnebadet i 2016, ligesom de har lavet en lang række udsmykninger i resten af Danmark. På Fyn står de også bag ved pavillonen Atrium (2019) på Heartland ved Egeskov Slot, og i 2017 havde AVPD en soloudstilling på Brandts. Senest har de vundet konkurrencen om et håndværkerkollegie til Musicon i Roskilde og lavet en stor udsmykning til AAU SUND, Ålborg Universitet i Ålborg.

Til forelæsningen på Det Fynske Kunstakademi vil AVPD fortælle om deres nyeste projekter, de projekter de har lavet i Odense, hvordan det er at arbejde i et offentligt rum, forholdet mellem permanente udsmykninger og midlertidige interventioner, ligesom de vil berøre hvordan de offentlige projekter går i dialog med deres øvrige arbejde og hvordan det er at arbejde to sammen. Forelæsningen efterfølges af en diskussion, modereret af rektor Kristine Kern, hvor vi åbner op for spørgsmål fra salen.
Alle er velkomne!

Forelæsningen er den femte i rækken af forelæsninger afholdt af Det Fynske Kunstakademi om kunst i offentlige rum med støtte fra Statens Kunstfond. Her præsenteres nogle af de dygtigste og mest erfarne kunstnere indenfor feltet.

Læs pressemeddelelsen mere information.