Artist talk af Jeannette Ehlers

Offentlig artist talk af billedkunstner Jeanette Ehlers
Foredragsssalen onsdag d. 2. november kl. 10-11.30. Streames live via link nederst.
Fri entré.

Jeannette Ehlers er københavnsk kunstner af dansk-trinidadisk afstamning, hvis eksperimenterende praksis går på tværs af fotografi, video, installation, skulptur og performance. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006 – og netop aktuel i udstillingen Dimension of Future på DFK sammen med billedkunstner Thomas Killper.

Ehlers værker gør ofte brug af selvrepræsentation og billedmanipulation for at skabe dekoloniale hjemsøgelser og forstyrrelser. Disse kunstneriske manifestationer beskæftiger sig med de materielle og affektive efterdønninger af Danmarks koloniale tilstedeværelse i Caribien og deltagelse i den transatlantiske slavehandel — en virkelighed, der alt for ofte er blevet usynliggjort af den fremherskende historieskrivning. For at citere forfatter Lesley-Ann Brown, “Ehlers minder alle, der deltager i eller betragter hendes kunst, om, at historien ikke er fortid.”

I sin kunst insisterer Ehlers på muligheden for empowerment og healing, og ærer arven af modstand i den afrikanske diaspora. Hun sammenfletter det historiske, det kollektive og det oprørske med det nære, det kropslige og det poetiske.

Hun har udstillet internationalt og blev i 2022 nomineret til at skabe et nationalt monument for The Windrush GenerationLondon Waterloo Station. Hun er medskaber af det offentlige skulpturprojekt I Am Queen Mary, 2018.

 

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/85422953090?pwd=UjhQaGNpaFdUdURvQmFCL0pCc0tlUT09

Meeting ID: 854 2295 3090

Passcode: 133361