THE SAVIOR i FAA Project Room

 

THE SAVIOR – We are trying to survive our time so we may live into yours.

I en æra hvor naturlige habitater og kunstige systemer krydser klinger, lever frelseren i bedste velgående. Den vil fungere som vores eftermæle, når det globale kollaps indtræffer efter starten af en ny istid, præget af ressource udtømning på vores planet. Den har overlevet én Antropocæn tidsalder, og nu, står den til at gøre dette igen.

Kom og mød Xolotl, Herre af aftenstjernen, Herre af underverdenen. I dette scenarie er vi alle brikker i et større system.

En udstilling af David Monberg (Det Fynske Kunstakademi) & Theis Madsen (Malmø Kunstakademi)

This is Odense skriver følgende om udstillingen:

David Monberg fra Det Fynske Kunstakademi og Theis Madsen fra Malmø Art Academy ferniserer på fredag en elaboreret, aquaponisk akvarie-installation, på toppen af Brandts, i FAA Project Room.

Kunstnerne prøver at genskabe en aztekisk chinampa: kunstige beplantede platforme placeret på vandoverflader, hvor planterne har deres rødder direkte placeret i vandet, under disse flydende øer, hvor de trækker næring direkte fra vandets egen agrokultur. I systemet vil der bo en axolotl; en salamander, der kommer fra de selv samme søer som aztekerne boede ved. Chinampaerne var aztekernes forsøg på at håndtere en stigende urbanisering i det aztekiske rige.
Som en del af installationen introduceres der også forskellige informationstavler, der indgraveres med illustrationer, der konnoterer industrialisering, etik, moral og videnskabelige opdagelser. Tavlerne refererer til de informationstavler, som var med på Pioneer-rummissionerne, og som var tiltænkt potentielle rumvæsner.

Ifølge kunstnerne selv ønsker de “(…) at fremme idéen omkring bæredygtighed og at gå i dialog med Odenses medborgere for på længere sigt at udvikle en fælles tankegang der leger med begreber som klima og bæredygtighed. Vi har kigget tilbage i historien og tænkt fremad mod en bæredygtig fremtid. Udstillingen refererer gennem tid og rum, fra universets ypperste pionerer til menneskehedens første løsninger til problemer som landbrug og urbanisering”.

Fernisering: Fredag d. 3. februar kl. 17 – 21
Udstillingsperiode: 4. februar – 10. februar
Sted: FAA Project Room, Det Fynske Kunstakademi, Brandts Torv 1, 4. sal. Indgang gennem Brandts Museum.
Åbningstider: Tirs-ons: kl. 10-17, Tors: kl. 12-21, Fre-søn: kl. 10-17
Entré: Gratis

Supported by
Odense Kommune, By- og Kulturforvaltningen