Performancekunstner Rose English i residency på DFK

Statens Kunstfond har gjort det muligt at invitere den britiske billedkunstner Rose English på et residency ophold, hvor hun i marts og april afvikler workshops og artist talks som del af undervisningen på Det Fynske Kunstakademi.

Den multidisciplinære billedkunstner Rose English brød igennem på den internationale kunstscene i 1970‘erne og betragtes i dag som en af hovedfigurerne inden for feministisk orienterede performances. De sidste 40 år har English skrevet, instrueret og fremført sine spektakulære performances, der trækker på elementer fra teaterverdenen og cirkusmiljøet i form af ekstravagante kostumer, sang og poesi. Den visuelle præsentation er afgørende i Rose English performances, der ud over kunstneren selv også indbefatter en række opsigtsvækkende artister i form af dansere, akrobater, magikere og cirkusheste.

Under sit ophold i Odense forbereder Rose English desuden sin soloudstilling, som åbner på Kunsthal Charlottenborg i København til efteråret. Udstillingen kurateres af DFKs rektor Stine Hebert.

English Rose

Image courtesy: Rose English “Princess – the Bride of the Idea”, 1994, Banff Centre for the Arts, Canada