Marie Lund ansættes som lektor og leder af nyt overbygningsprogram

Det Fynske Kunstakademi ansætter billedkunstner Marie Lund som lektor og leder af Akademiets nye 1-årige overbygningsprogram for monumental og bygningsintegreret kunst.

Med støtte fra Anne Marie Carl-Nielsens legat har det Fynske Kunstakademi etableret et nyt program rettet mod overbygningsstuderende, udvekslingsstuderende og professionelle billedkunstnere, der ønsker at fordybe sig eller efteruddanne sig inden for bygningsintegreret kunst og skulptur i det offentlige rum.

Den praktiske undervisning vil blive tilbudt i samarbejde med Skulpturstøberiet i Svendborg og understøttet af relevant kunstnerisk, kunsthistorisk, arkitektonisk og teoretisk undervisning, der skal sikre, at deltagerne opnår de praktiske færdigheder og nødvendige viden, der skal til for at realisere offentlig kunst og udsmykningsopgaver på højeste niveau.

Rektor Kristine Kern siger:
Med oprettelsen af lektoratet for monumental og bygningsintegreret kunst klæder Det Fynske Kunstakademi vores studerende på til at kunne varetage opgaver indenfor forskellige typer af offentlig udsmykning. Dette giver dels mulighed for at engagere sig i samfundsmæssige spørgsmål og dels at skabe sig en bæredygtig levevej som billedkunstner.

Akademiets nye lektor Marie Lund er uddannet billedkunstner fra kunstakademierne Det Kgl. Danske Kunstakademis Skole for Arkitektur, København, 1999-2002 og Royal College of Art, London, 2002-2004.

Hun har en markant international kunstnerisk karriere med en lang række udstillinger – senest på Kunstmuseum St Gallen, Holstebro Kunstmuseum, Badischer Kunstverein, Karlsruhe, Goldsmith CCA, London, Palais de Tokyo, Paris, Tate Britain, London.

Derudover har Marie Lund tidligere undervist og afholdt workshops på det Kgl. Danske Kunstakademi i København, Haute école d’art i Geneva og London Metropolitan University.

Omdrejningspunktet for Marie Lunds praksis er skulpturen og interessen for skulpturen som en artikuleret overgang mellem kroppen og rummet, og dens potentiale som sted og anledning.

Marie Lund fortæller:
Jeg er interesseret i at etablere programmet som en samtale, der undersøger potentialet og de specifikke forhold omkring offentlig, kontekst relateret og integreret kunst. Hvor vi med et praksisbaseret udgangspunkt, og en analytisk og empatisk tilgang, udvikler og præciserer de kunstneriske intentioner og måder at indskrive sig i en kontekst på. Hvor konteksten giver værket relevans, og værket udvider og udfordrer konteksten.

Marie Lund tiltræder stillingen på Det Fynske Kunstakademi per 15. august 2022.

For yderligere oplysninger vedrørende ansættelsen kontakt venligst:
Kommunikationsmedarbejder, Marlene Bregndahl: mb@detfynskekunstakademi.dk