Tue Greenfort er ny professor ved Det Fynske Kunstakademi

Det Fynske Kunstakademi ansætter Tue Greenfort som ny professor. Med ansættelsen ønsker Det Fynske Kunstakademi at styrke sin internationale profil yderligere og sætte fokus på den unge generation af billedkunstnere, som i deres kunst tager aktuelle samfundsmæssige problemstillinger op til debat.

Tue Greenfort (født 1973) er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt. Med udgangspunkt i skulptur og installation, har Tue Greenfort i de senere år særligt udforsket emner som natur, bæredygtighed og menneskets forhold til naturvidenskaben i sine værker, der ofte tager form af store specielt tilvirkede installationer i udstillingsrummene eller projekter i det offentlige rum.

Tue Greenfort har i de senere år haft en særdeles produktiv international karriere med udstillinger på nogle af Europas mest estimerede kunstinstitutioner, som eks. Witte de With i Rotterdam Ludwig Museum i Budapest, Secession i Wien, Bonniers Konsthall i Stockholm, m.fl. I Danmark har hans værker senest kunnet ses på udstillingerne RETHINK Kakotopia på Nikolaj Kunsthal og Deep Green på Den Frie.

Tue Greenfort tiltræder som professor ved Det Fynske Kunstakademi 15. september 2011.